Saturday, January 14, 2012

Last day in Barcelona

Benim icin Barselona her seyin bir arada bulundugu bir sehirdi. Deniz, kumsal, ask, nefret, sanat, kaos, melankoli, mutluluk... Ne ararsaniz bulabilirsiniz. Benim Istanbul'um gibi. Barselona'da Istanbul ve daha nice avrupa sehirleri gibi insanlara ilham veren sehirlerden. Yalniz Barselona beni ne kadar etkilerse etkilesin sanirim hic bir sehrin bana Istanbul kadar ilham veremeyecegi gercegini de degistirmiyor. Cunku hic bir sehir beni Istanbul kadar mutsuz edip, onun kadar da huzur veremeyecek. Yinede Barselona, Istanbula cok yaklasmisti...

For me Barcelona is kind of city contains everything inside. Sea, beach, love, hatred, art, surrealism, chaos, melancholia, happiness... You can find whatever you looking for. Like my Istanbul. Barcelona, like Istanbul and other european cities, is an inspiring city. But still doesn't  matter how much I like and inspired from Barcelona, there is one irreversible truth: Istanbul is the most inspiring city for me. Because there is no other city make me unhappy and happy at the same time. Still Barcelona was about to getting closer to Istanbul...







Gaudi'nin Barcelona'yi nasil etkiledigini resimlere bakarken anliyorum. Zaten Barselona'da sizi mimarisiyle, butunuyle etkileyen bir sehir bir de Gaudi isin icine girince buyulenmemek imkansiz. Bunlardan birisi de Sagrada Familia. Ustelik ilginc bir ozellige sahip kendileri henuz bitmemis olmasina ragmen dunyanin her yerinden milyonlarca insani kendisine cekebiliyor. Yani gordugunuz gibi bu kadar insanin bir bildigi var. 

While I was looking pictures, I definitely understand how Gaudi impressed Barcelona. Barcelona itself already has an inspiring architecture but also when you put Gaudi into play, it is impossible not to being charmed. One of these works is Sagrada Familia. Besides, it has a strange feature; even though its construction has still been continuing for years, it attracts billions of people all over the world. So, I think all these people have a good taste !









PARC DE GUELL 




4 gunluk gezimizi bitirip otelimizde ucak saatini beklemeye koyulduk. Buarada nerede kaldik sorusuna gelince Praktik Hotel. Belirmek isterim ki eger Barcelona ruhunu ve mimarisini birazcik yasamak ve merkezden uzaklasmak istemiyorsaniz tam sizlik.

Waiting for our flight in our hotel. By the way here is the answer of the question where did we stayed Praktik Hotel. I want to mention If you exactly want to live in Barcelona architecture and soul, also don't want to get away from the central this hotel is definitely what you looking for.








OUTFIT

FOREVER 21 hat
IPEKYOL scarf
MANGO trenchcoat
BENETTON cardigan
TOPSHOP dress
CHANEL bag
HUNTER boots

Photos by me and JB







7 comments:

  1. ne kadar harika mimariler öyle... hayran kaldım gerçektende işçiliğine...

    http://merveyilldiz.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. I love Barcelona!!! Amazing city!!

    http://myownsight-flor.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Thank you for the visual feast
    hat much like the

    darkolivee.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. sanrım en kısa zamanda gitmem gereken yerlerden ne güzel görseller bayıldım....;)

    ReplyDelete
  5. Ne guzel bir gezi yapmissin, bazi gezmedigim yerlerini de sayende gezdim, halen plajina gitmedim mesela : ) O harika cantan her outfitinde kendine baktiriyor : ) Seni biraz ciddi yada uzgun gordum resimlerde, son bol gulmeli NY postundan sonra farkli geldi : ) Bu posttaki outfitin de favorim oldu, sapka kullanmayi cok severim ve de parka ve kemer ile cok guzel kombinlemissin. Cizmelerini cikarip kanepede dinlendigin resimler de cok hosuma gitti : ) Sen de alisverisin baskentinde yasiyorsun bosver zaranin indiriminde kacirdiklarini bu seferlik. Ben Italyada tuttum kendimi bu aralar ispanyaya gidecegimi bildigimden, dogumgunum icin ve ispanyol markalarinin orada daha hesapli olmasindan dolayi biraz kendimi simarttim bu son iki gezide, o gorduklerin iki geziden alinanlar : )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahahah cok iyi yapmissin kesinlikle :) Cok tesekkur ederim yuzumdeki ifade de yorgunluktan ve soguktandir belkide usumeyi sevmeyen bir insanim ve duygularim hemen yuzume yansir ben farkinda olmasam bile :) Guzel yorumun icin tekrar cok tesekkur ederim ve opuyorum seni <333

      Delete