Saturday, May 11, 2013

Venice; City of Bridges


 
Bu gunlerde Jeanette Winterson'un "The Passion" adli romanini okuyorum. Okuyaniniz varsa bilirsiniz kitabin bir bolumu Venedik'te geciyor ve farkli anlatimi sayesinde adeta sihirli ve fantastik Venedik sokaklarinda buluyorsunuz kendinizi. Tam Venedik'e ucarken ben tam bu bolumu okuyordum ki su satirlar ilgimi cekti ve hemen altini cizdim ve yeni bir Venedik postumun da alt yapisini hemencecik kafamda olusturmus oldum. Koprulerin sehri Venedik.... 

"We didn't build our bridges simply to avoid walking on water. Nothing so obvious. A bridge is a meeting place. A neutral place. A casual place. Enemies will choose to meet on a bridge and end their quarrel in that void...For lovers, a bridge is a possibility, a metaphor of their chances. And for the traffic in whispered goods, where else but a bridge in the night?" 
"I'm telling you stories. Trust me"
 Jeanette Winterson, The Passion

Nowadays I'm reading a novel The Passion by Jeanette Winterson. The ones who already have read will remember that one part of the novel takes place in Venice and thanks to its magical language, you find yourself fantastic streets of Venice. While in plane to Venice, I was just reading that part and those lines I worte above took my attention and highlited. Also it gave me an idea about enabling this post. Here ! Here it is Venice; city of bridges...

Fotograf bombardimanina hazir misiniz ?
Are you ready for picture bombing ?


The most famous one Rialto

 Grand Canal from Rialto Bridge 




At the beginning you stop in every bridge and want to take a photo but then you are so getting used to view that it manages to make you part of it. 
 


Stopped at Santa Maria Gloriosa dei Frari to see wonderful architecture  and the "Assumption of the Virgin" by Titian.

And I believe, we deserve the best "gelato" in Venice 


Such a cool old couple chilling under the sun 
 
It's time to enjoy with the different art opportunities of Venice 
Let's first start with street art 

And some saloon art as well 
 


After New York and Bilbao we are at Venice Guggenheim 
and sharing couple of pics from its garden and terrace
 
Academia Bridge from the terrace of Guggenheim 

Now it's time to stop for quick lunch 

 
On our way Basilica di Santa Maria della Salute



End of the day the best dinner in night train ( for real it was so special :) 


Asos dress /  Zara jean jacket / MBMJ mouse flats 


 FACEBOOK         TWITTER        INSTAGRAM


Wish you all an amazing sunday !


 

 


 
 

 


 





 










 









19 comments:

  1. bir şehir bu kadar mı güzel anlatılır... tek kelimeyle bayıldım bu posta.yazının başında bahsettiğiniz "The Passion" adlı kitabıda çok merak ettim.Köprü ile ilgili kitaptan yaptığınız alıntı çok hoşuma gitti.
    blogunuzu dilek ağacı olarak takipteyim.
    sevgilerle:)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok tesekkur ederim :) The Passion cok farkli bir anlatimi olan harika bir kitap tavsiye ederim sanirim Turkcesi artik basilmiyor ingilizcesiyle idare edeceksin :P

      Delete
  2. Grom benim de favorim! Venedik'e iki gidisimde de yemeden donmedim:)

    ReplyDelete
  3. Ezgicim, ne guzel bir Venedik turu attirdin bana, cok ozledim bu sehri. Grom benim de favorilerimden, bir dahaki Italya gezinde, sehir de Bellamia nin subesi varmi diye bir bak, onu da seversin tahminim. Dondurmali resimlerinde harika yuzugunun elinde durusunu da gordum ve daha da cok begendim : ) Elbisen de gondolcularinkine benzerligiyle super uymus Venedik atmosferine. Tren yolculugunu da merak ettim, Venedik Paris yaptiniz sanirim. Sirada Paris postlari bekliyor bizi, dimi? : )

    ReplyDelete
    Replies
    1. tatlim bir dondurma canavari olarak kesinlikle bakacagim bu yaz Italya'nin pek gidilmeyen hatta pek bilinmeyen bir yerine gezi yapmayi planliyoruz bana bi mail atabilirsen sana danismak istedigim seyler var. Tren seyahatine gelince aynen Venedik PAris yaptik ve inanilmaz guzeldi, benim icin bambaska bir deneyimdi yatakli trendi ve cokta rahatti :) PAris postlari bekler ama fazla kislik kiyafetlerle onu napicaz :)

      Delete
  4. yine birbirinden güzel kareler :) fare babetlerinin şirinliği gözümden kaçmadı değil! Venedik gerçekten enteresan bir şehir.

    ReplyDelete
  5. allam allaaam ne büyülü bi gezi, ne şahane bi teklif mekanı! JB'yi görünce şöyle ensesine pıtpıtlayıp "afferim damat, akıllı adammışsın, güzel kızımızı kaptın. ama hakkını yememek lazım, o da senin gibi jön bi arkadaş bulmuş kendine" gibisinden en bi annane ruhumla konuşmak istiyorum onunla :D tabi bu kadar türkçeleştirilmiş tabirleri nasıl ingilizce söylerim bilemedim:P sen tercume edersin bi zahmet:)
    tipini yerim! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheehheee sagol bebegim <333 Ben cevirdim bile sen merak etme Asisimmm <333

      Delete
  6. Ezgi guzelim.. Venedik meger gercekten ozlenmis. Gecen hafta resmen kucuk bir saniye farki ile bilet kacirdik Venice icin.. Simdi bu karelere bakinca uzuldum ben de.. En son gittigimizde gobisimde nefis bir herif vardi 6,5 aylik falandi.. :) Simdi Alpcan'a da oralari gostermeli.. neyse sana gelelim konuyu dagitmayalim.. Guzel ellerine yuzuk cok yakisti.. kabinle tasiyorsun biliyorum.. Nefis bi adam ve cok sansli.. You are such a great couple darling... Enjoy & love !! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tühhhhh kotu olmus bileti kacirmaniz ama olsun gitmediginiz gormediginiz yerleri gormeniz icin de bir sans olarak degerlendiriyorum ben bunu :))) Gercekten kalbimle tasiyorum, tozdan topraktan yagmurdan da gozum gibi koruyorum hahhah :p Guzel dileklerin icin cok tesekkur edeirm canim benim o herifi ve seni cok operim <333

      Delete
  7. venedik ne guzel bir yer dimi ve sende oyle guzel goruntulemissinki tekrar gitme istegimi arttirdin canim:) bu guzel ve romantik yere sizin gibi iki asikta cok yakismis ayrica harikasiniz:)) o guzel yuzugunde size hep mutluluk getirsin :))

    ReplyDelete
  8. JB'le nasıl tanıştığınızı anlatan bir post da yazsan keşke. Nasıl, nerede, ne zaman tanıştınız? Okuyucuların olarak merak ediyoruz çünkü, rüya gibi bir teklif almışsın :)) Mutluluklaar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merakinizi anliyorum fakat bu son iki post bile cok ozeldi ve bircok ayrintisini bile paylasmadim, paylasmamaya calistim. Bazi seyler bana ozel kalsin istiyorum tabiki nerde nasil tanistigim coook ozel bir sey degil ama bunu anlatmak icin dogru bir yer olarak gormuyorum blogumu umarim anlayisla karsilarsiniz. Cok tesekkurler guzel dilekleriniz icin :)

      Delete
  9. Such an amazing place to be!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ReplyDelete
  10. keyifli bir venedik gezisi olmuş burası ayrı bir dünya sanki

    ReplyDelete