Monday, December 1, 2014

Le Marais


Bana dunyanin hangi sehrinde yasamak istersin diye sorduklarinda belki Paris demezdim ( ne derdim biraz dusunmem lazim ) fakat artik buraya yerlesildigine gore eger Paris'in neresinde yasamak istersin deselerdi Marais derdim. Ama kimse sormadan benim de dememe gerek kalmadan bu guzel yerde, kucuk ama sirin bir evde hayatimi surdururken buldum kendimi. Marais, bana gore yalin ama sik, kaprisli ama guclu, klasik ve bir o kadar da yeniliklere acik genc bir kadin ve ben o kadinin etrafinda oldugum icin kendimi cok sansli hissediyorum. 

If one asks me where would you like to live in your future life, maybe my answer wouldn't be Paris ( i don't know what would I say either ). But as I'm settled down here let's change my sentence and say; if one would ask me which area of Paris would you like to live ? My answer is very precise; Le Marais. And fortunately, without questions and demands, I found myself carrying on my life in a little but very cute house in this neighborhood.  According to me Marais is a woman who is bare, simple but chic, capricious but strong, classy but open to every "nouveauté" and I feel lucky to have this woman all the time around me. 


Her hafta mutlaka ugradiklarim, sevdigim dergiler disinda beni binbir turlu dergi ve kitap ile tanistiran Yvon Lambert, canli ciceklere olan sevgimin daha da artmasina sebep olan Vertige ,  yol ustunde daha eve gelmeden bitirdigim firindan taze cikmis pastislerine doyamadigim, buranin yenilerinden olan Comme A Lisbonne . 
Bunun disinda her hafta etrafimizdaki hazineden faydalanip farkli bir restorani denemeye calisiyoruz.  Bu kez rotamizi La Jeune Rue turkcesiyle genc sokaga cevirdik. Adindan da anlasildigi gibi genc ve yeni olusan bu sokakta birbirinden leziz restoranlar ve butikler sizlere Marais nin guzelliklerini sunmaya devam ediyor. En son gozdemiz ise kore mutfagini degisik tatlarla harmanlayan Ibaji
My weekly routine in Marais:  Yvon Lambert which introduce me many different kinds of magazines and books, Vertige which duplicated my flower love, Comme A Lisbonne which makes the best pasteises is town where I pass through many times in week and buy a little box which finishes before arrive home. 
Beyond my routines, every week we're trying to taking the advantage of living in a various restaurant area. This time we turned to our route to La Jeune Rue. In English it means young street, as you understand from its name in this new hype street various restaurants and boutiques welcoming you. Our latest favorite place in this street is Korean cuisine Ibaji.


Ayrica Le Figaro'ya gore de Paris'in en iyi wafflelarindan birini burada yiyorsunuz. 
In addition, according to Le Figaro you gonna eat one of the best waffle of Paris in this little restaurant. 



 Comme A Lisbonne 






Thank you so much for these lovely photos my dear Aysun, we had so much fun and next time it gonna be more I'm sure ! 

To know about style of Marais, this little VIDEO will help you, click click ! 

COS pants / Zara coat / Zara top / Celine trio bag / Chanel flats



6 comments:

  1. Ne güzelsin ne tatlısın daha ne desem bilemiyorum ama Lulu ile en son konuşmamızda senin için söylediği o güzel şeylerden sonra uçağa binip gelesim var :)
    Belki orada belki burada ama artık bir kahve içmeliyiz yahut şarap farketmez :)
    Kocaman öpüyorum ezgi<3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ben her seedy once o tatli muhabbetine doymak istiyorum senin gerisi bahane :)

      Delete
  2. Simdi Paris'in en sevdigim ikinci bolgesi olan Marais'de yasiyor olmanin benim tarafimdan olan kazancini dusunsene sen ! Geldigimde doya doya lokal lokal yasatacaksin bana oralari.. Cicekciden sana cicek alir eve oyle cikariz mesela.. Ya da en favori restoranlarinda en favori tabaklari beraber tadarken bayaa egleniriz bence.. Canim benim.. Ailenin uzagindayken bu denli huzurlu ve iyi hissedecegin bir yasam alani bulmus olmana inan cok seviniyorum.. Abla gibi yani.. :)) Ays ile olan o son karedeki gibi daima gul sen olur mu ? xxx

    ReplyDelete
    Replies
    1. Canim lulumm cok tesekkur ederim guzel dusuncelerin ve sozlerin icin ama artik geeeeeelllll demekten biktim ben :D

      Delete
  3. Ezgii sen ne tatlı ne güzelsin. Bana ne güzel enerji kattın şu kapalı gri havada anlatamam :)) Güler yüzünün olduğu postlarını her zaman sabırsızlıkla bekliyorum ^.^ Yurtdışına çıkma gibi bir olanağım olmasa da bende seninle marais de gezmenin hayalini kuruyorum ve mutlu oluyorum.Sevgiler.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok tesekkur ederim boyle guzel hissettirebildiysem ne mutlu bana cok operim <3

      Delete