Thursday, June 5, 2014

Milan


Her zaman demisimdir; Avrupa da her yerini ayri ayri kesfetmekten en cok keyif aldigim ulke Italya'dir. Her sehrinde sizi ayri suprizler bekler. Midenizin alacagi haz ise cabasi. Fakat bu kez enfes yemeklerden aldigim hazzi, bu luksun cevreledigi sehir bana veremedi. Milano'nun tam bir gosteris sehri oldugunu, meydana adiminizi atar atmaz sizi gorkemiyle ve mimarisiyle etkileyen efsane Duomo'sundan, Teatro alla Scala opera binasindan analayabiliriz. Ve sikir sikir giyinmis Milanese ler (evet evet onlar da bu dekorun bir parcasi)...
Ps: Biliyorum cok seviyorsunuz ama onceden uyarmaliyim ki bu post Galleria Vittorio Emanuele tavan resimleri icermiyor.


I always say; Italy is the most attractive country for me to discover in Europe. Every city has surprises waiting for you. In addition, I'm pretty sure your stomach loves this country too. But this time I couldn't get the same satisfaction from the city as I did from the delicious cuisine. Milan is the city of appearances. To proof, just look at the symbolic Duomo which impress you with it's architecture and glory as soon as you arrive the square or the stately Teatro alla Scala or the fashionable Milanese walking on the streets ( yes, yes, they are the part of an attraction ,too )...
Ps: I know you adore them but I need to warn; this post doesn't include the ceiling pictures of Galleria Vittorio Emanuele.

Mimi and me 

Bence Roma nasil Italya'nin gecmisine isik tutuyorsa, Milano da o kadar Italya'nin gelecegini simgeliyor. 

According to me, while Rome is symbolizing the background of Italy, Milan is the symbol of its future. 

Parco Sempione 



Bir de uzerine "The Last Supper" i gormek icin aylar oncesinden yer ayirmamiz gerektigi ( ki gitmeden 3 hafta once bakmistik ) icin duydugum hayal kirikligi eklenince iyice hevesim kacmisti ki imdadimiza her ayin son Pazari (Temmuz ayi haric) Navigli bolgesinde kurulan Antika Pazari yetisti. Yasadigim keyfi anlamam bile. 

I was so frustrated when I read that to see "The Last Supper" you need to book your visit months before ( when I read this info,  it was 3 weeks before our visit ). But just after I learned that we coincide with the Antique Market in Navigli area which held on last sunday of every month except July. I can not explain the joy I had there. 

Oraya gittiginizde kanal etrafindaki birbirinden cesitli restorant ve kafeleri gordukten sonra acikmamanizin imkani yok. O yuzden seciminizi geleneksel yemekler sunan "Le Vigne" den yana kullanin derim. 

After you see all the variable restaurants and cafes on the bank of the canal, you have no reason not to  feel hungry. So, use your choice for the traditional restaurant " Le Vigne". 

Son olarak aksam yemeginiz icin sizlere iki enfes restorant onerecegim. Birincisi ufak bir sarap dukkaninin icinde gizli minik Italyan mutfagini en iyi sekilde sergileyen bir restorant " La Cantina di Manuela". Kaldigimiz yer yakin oldugundan ve menudeki her seyi tatmak istedigimizden ikinci gece yine tercihimizi oradan yana kullandik. Ama resimde goreceginiz balik restorani ise artik makarna, risotto yemekten sikildim diyenler icin enfes bir kacamak noktasi. Huzurlarinizda "Pescheria da Claudio".
Lastly for dinner I'll suggest you two different restaurants. First one is a small wine shop but inside of this cute place there is a little hidden restaurant "La Cantina di Manuela". They have a delicious traditional Italian menu. As it was close to our place and wish to taste most of the thing on the menu, we turned back on our second night, too.  But if you say that you fed up with risotto and various kind of pasta, this fish restaurant as you see on the picture is what are you looking for. Here it is "Pescheria da Claudio" .



Zara coat / Mango top / GAP jeans / Tory Burch flats / Miu Miu shades 



Pics by me and JB




14 comments:

  1. Nasil guzel! Hemen atlayip gelmek geldi icimden :)
    Muhtesem gorunuyorsun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe tesekkurler. En kisa zamanda gidip gormen dilegiyle :)

      Delete
  2. Canim benim ! O cumlenin uzerine bayaa bi dusundum.. hakkaten cok haklisin.. Milano Italya'nin gelecegi.. Diger sehirlerinde korunan o muthis tarihi siluet nedense Milano'da olusmamis gibi ya da nefis ornekler olsa da sehir bir sekilde farkli sekilde on plana cikiyor... Benim Milano sevgim tartisilmaz tabi.. Kuzeylilerin kendine has asil hallerini gercekten cok seviyorum.. Yemeklerine ve restoranlarinin menulerine de asigim.. Bir de O duomo meydanini hic o kadar kalabalik gormemistim.. Eylul'de yine seyahatim var.. yukarilardan bakmaya calisip ayn, gorseli yakalarsam nefis olur.. amin ;) x

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bende kuzeylilerden yanayim ama fazla goze batirilan luks beni rahatsiz ediyor uzerindeki her sey basitlestiriyor tabi milano ne yaparsan yap stil sahibi olarak kalacaktir (umarim)

      Delete
  3. Milano tekrar tekrar gidebilecegim bir sehir. Ezgicim son yemek tablosunu gorurum niyetiyle kosa kosa gitmis buyuk bir hayal kirikligi icerisinde donmjstum ben de... Kareler yine cok guzel sen yine cok guzelsin tatlim..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok tesekkur ederim tatlim umarim bir dahaki sefere hayal kirikligi olmadan gecer gezin :)

      Delete
  4. Soğuk ,şehri'm! :)
    Antika pazarına denk gelmen müthiş olmuş çok şanslısın,bende koca 1 günümü bi ot arafını bir diğer tarafını gezerek geçirmiştim ,çok keyifliydi ...
    Parco sempione nin fotoğrafları içimi burktu,evim hemen yanı başındaydı parkın çünkü :))

    Uyumadan güzel bir fragman oldu bana ,yine senin gözünden karelerle daha başka güzel <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesinlikle kayinvalidemin ayaklarindan rahatsizligi olmasina ragmen ikimiz o tezgah senin bu teazgah benim diyerek Jean Baptiste i cildirttik :) Tatlim umarim en kisa zamanda tekrar donersin :)

      Delete
  5. milano hakkında ki dusuncelerınde haklısın gecırdıgım az bırazcık ogrencı gunlerı de dahıl olmak uzere bocconi ve kendısınden sogudugum dogrudur ama hayatımın ıkı adamını duomo da ettiğim dua sayesınden buldum gercı sonra bitti ama olsun hatta buna batıl olarak ınanmıs olacagım kı onumdekı gunlere bır mılano koyabılrıım :) ama senın gozunden senın gıydıklerınden fazlası ıle renk katılmıs :) o sehıre ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok tesekkurler kuzu ! Ozaman en kisa zamanda bi Milano diyleim :p

      Delete
  6. Ezgicim, bu Milano gezinde orada olmak seninle gezmek vardi, yillardir gitmedim Milano ya, Floransa ya tasindigimizdan beri, ama orada aylarca yasamis biri olarak iyi bilirim ve ozledigim yerleri var, senin restoranlari da not ettim. Bu guzel fotolari gorunce Duomo nun catisinda foto cekimi istedim ben de : ) Yesil kabanin sana cok yakisiyor, guzel gelinim benim. Fotolar konusunda boynum kildan ince, ama unutmuyorum bil, o kadar yogun geciyor ki tempo, yarin deniycem o dedigin sayfadan yollamayi. Opuyorum cok

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahhh Aylincigim keske :/ O yesil kaban baharda forma oldu bana hic uzerimden cikartmadim diyebilirim :) E hani fotolaarrr :)))))

      Delete
  7. Öncelikle size evliliğinizde çoook mutluluklar diliyorum, öyle güzel gülüyordunuz ki fotoğraflarda gerçekten bunun ömrünüzce sürmesini diliyorum :)
    Daha önce yorum yaptığımda Strasbourg'da yaşıyordunuz sanırım suan İspanya? Her halükarda gittiğiniz her yerde o kadar çok anım var ve öyle güzel hatırlıyorum ki. Belli ki sizde turistik gezi yaparken şehirlerin kendilerine özgü dokularına dikkat ediyorsunuz bu da bloğunuzu sevmemin bir başka nedeni.
    Neyse çok uzatmayayım, üniversite sınavına hazırlandığım şu zor günlerde ilaç gibi geldi bu fotoğraflar :)
    Sevgilerimle,
    Vuslat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vuslatcigim cok cok tesekkur ederim ! Ne guzel sozler bunlar cok mutlu oldum tekrar tesekkurl ederim. Hayir Strasbourgdaki okulda sorun cikti hic baslamadim daha sonra Turkiyedeki bakaliktan beni Ispanyaya gondermelerini istedim. Ama bir haftaya kadar buradaki gorevim bitiyor ve tamamen Paris'e tasiniyorum :) Sinavinda basarilar sana.

      Delete