Tuesday, August 6, 2013

Alacati


Sanirim hayatimin en uzun ilk ve son tatilini yapiyorum. Her sey o kadar ritminde ki oncelikle bol guneslenmeli anneye babaya kardese doymali yapilan tatile nisanli (ki bu kelimeye hala alismis degilim) da katilinca duragan sakin tatil olur bir anda senlik solen. Simdi aynen oyle yatmalar bitti, gezmeler basladi; haa sikayet ettigimi saniyorsaniz yaniliyorsunuz her sey daha yeni basliyor :) Ilk olarak Alacati dan baslayalim. Oncelikle ilk defa gittigim icin icimde hep bir pismanlik ve merak vardi haliyle. Neden daha once gidemedim diye dusunurken aslinda cok abartmamam gerektigini anladim. Kesinlikle Universal studyolarindaymissiniz hissini veren mimarisiyle gorulmesi gereken bir yer. Her sokagi ayri tarih olan bu sirin kasabada kendinizi kaybetmemeniz imkansiz. Ama benim deniz tatili anlayisim denize yakinlikla dogru orantili oldugundan bazi beklentilerimi karsilamasa da harika iki gun gecirdigimizi inkar edemem. 

I think I'm in my first but last, long holiday. Everything was so periodic with my family that arrival of my fiancé changed everything. Again we found ourself in short trip. But, be sure it's not gonna be last.  Still, let's start with Alacati. Before I arrive I had two strong feeling; regret and excessive curiosity. I feel regretful that why I become too late to visit this lovely town and feel curious about what is waiting for me. Alacati is somewhere you should definitely visit. With its Greek architecture and cute shops/restaurants, it is a place gives you the same feeling as if you're in Universal Studios. But my understanding of sea holiday is should be in direct proportion with the location of the sea. So, the long distances between sea and the center could be bothersome but still this is was not bottleneck to spend two happy days in this lovely place. 



Asma Yapragi is one of the best restaurants you should really taste Aegean Cuisine.





 


Mango top and short / Zara sandals

Pics by me and JB 



























8 comments:

  1. Nasıl tatlı bir çiftsiniz siz öyle:)MAŞALLAH:)

    ReplyDelete
  2. bende çok özledim alaçatı'yı.çeşme ve alaçatı egenin ışıl ışıl iki incisi gibi.fotoğraflar çok güzel,siz ve arka fonda alaçatıda öyle.
    sevgiler

    ReplyDelete
  3. benım yorumum gitmedimi bi daha telefondan yaparsam ne olayım... kuzum cok guzelsınız nısanlım dıyen yazzan ellerını dıllerını yerım ...mahcubum ama tatıle cıkıp benı unutan patrondan oturu neyse ısın pesındeyım dont worry sız mutlu olmaya bakın gerısını ben halledırım::)

    ReplyDelete
  4. istanbula ugrayacak mısın?? haberleşelim!

    ReplyDelete
  5. Ben bir "Bodrumcu" olsam da Alacati'nin güzelliğini inkar edemem :)

    www.stylishtimes.net

    ReplyDelete
  6. Ya ikiniz cok talisiniz masallah size😊

    ReplyDelete
  7. Son resmin yani senin guzelligin : ) Asma Yapragi da listemde bayadir, ah bir gidebilsem Alacati ya, 3 sene oldu gitmeyeli :( Seneye sart artik : )

    ReplyDelete
  8. alaçatıya ben de ilk defa seneye gitmeyi düşünüyordum gerçekten büyülü bir yere benziyor. ama denize yakın değil mi, plajı falan yok mu?

    ReplyDelete