Sunday, March 17, 2013

The Circus of Fashion

Sirkleri andiran moda haftalarini bitirdikten sonra blog ve moda dunyasi artik kendine gelmistir sanirim diyerekten basliyorum postuma. Her ne kadar anlamli ve guzel etkinliklerle dolu olsada moda haftalari, onlari anlamsizlastiran ve cirkinlestiren bir cok insanla da dolu oldugunu farketmissinizdir eminim. Sadece bizim ulkemizde degil dunyanin her yerinde duzenlenen bu etkinlikleri bazi bloggerlar ya da moda kurbanlari o kadar fazla ciddiye aliyor ki bize de eglenecek malzeme cikiyor haliyle. Oncelikle Man Repeller'in NYFW icin hazirladigi videoyu izledikten sonra gecen ay New York Times'ta yayinlanan ve postuma baslik olan makaleyi okumanizi siddetle tavsiye ediyorum. Sanirim hem makale hem de video butun duygularima tercuman olacak. Hepinize mutlu bir hafta diliyorum ! 



After fashion weeks which resemble the circuses , I think all blog and fashion world have already recovered. Although fashion weeks are full of joy and meaning, I'm sure you realize couple of people trying to make them meaningless and horrible. Not only in our country, but also all over the world there are fashion victims or bloggers who take them so serious that it gives us lots of supplies to make fun of them. First of all after you watch the video prepared by Man Repeller for NYFW, I highly recommend you to read the article published in last month in New York Times which also gives the name on this post. I think the article and the video represent my true feelings. Wish you all a wonderful week !








Zara trenchcoat / Mango top / A.P.C cardigan / Vintage jeans / Chanel ballerinas


TWITTER       FACEBOOK       INSTAGRAM


18 comments:

  1. sana kesinlikle katılıyorum canım, aynı konuyla ilgili ben de bir post çıkmıştım.
    Man repeller'in bu videosu tam konuya ilişkin :)

    ReplyDelete
  2. Ne guzel bi kombin olmus bu yaaa hirkana bayildimmm

    ReplyDelete
  3. videoyu ofisten izleyemiyorum ama eminim benim de hislerime tercuman olduguna! resmen palyacoluk yaa baska bişi degil:) bide bedava kıyafet giyiyoruz derdine ne verseler giyen bi kabile var, işte ben onlar icin "iyiki varlar" diyorum, onlar olunca gülcek malzeme de bol oluyo zira :D
    gelelim senin o trenckotla nekadar güzel göründügüne! <3 bence sen bunu havalar biraz daha ısınınca direk elbise gibi giyip bi cekim yap, hatta ben de cekebilirim yani :D elbise olarak da cok sahane olacagına eminim!
    bide ilk fotografındaki asabi suratını yerim <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aynen bebegim soyle havalar bi isinsin corapsiz elbise gibi giyecegim ama bu dengesiz havalarda zor gibi gorunuyor :))

      Delete
  4. Ezgii senin bu sade chic hallerini cok seviyorum ben cok hos gorunuyorsun yine:) benimde kendime yeni bir krem trenckot edinme zamanim gelmisti ustundekini gordum iyi oldu :))

    ReplyDelete
  5. o tatli trenc ve sen nefissiniz ! Bu kadar basic ama chic olup ayrica da ilham yaratan ne kadar az blogger var cevremde.. Gurur duyuyorum senini ! Modaya kurban degii direkt modasin benim icin... Makaleyi de okuyacagim simdi hemen.. ama once bi yanak aliiimmm :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bebekimmm nasil guzel sozler bunlar simarttin beni muaahh sana <3

      Delete
  6. Senin o topuzunu yerlerr! :) Yalnız icindeki kiremit rengimsi şey o kadar retro durmus ki bi de sanıyorum Odtu bahcesi oralar, cok nostljik olmuş cook!:)
    Bu videoyu izlemiştim daha once gercekten fashion circus! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Evet bebegim odtu cimlerinden baska guzel bisey yok bu Ankara'da :) cok tesekkur eder, operim guzelim :)

      Delete
  7. Ezgicim sade chicligini cok begeniyorum senin. Klasik parcalarla cok zarifsin yine :) Bu konudaki twit ve atesli tartismalari cok takip edemedim ama bloglarda ozetini gordum, bence olsun o sirk, bize gulecek, oha bunu da mi yapmis diyecek malzeme oluyor, kaliteli durusun farki daha da ortaya cikiyor.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesinlikle katiliyorum ! Cok tesekkur ederim bebegim <3

      Delete
  8. Sen de benim duygularıma tercüman olmuşsun aşkım :) moda haftaların adım atamamamın bir numaralı sebebi bu fashion victim denen insancıklar en çok da. Fazla ciddiye alıyorlar da değil bunu yaşam amacı yapıp moda ile komik olma arasındaki noktayı kaybediyorlar...

    bu kombin fashion weeklerin abartılı looklarına şahane bir gönderme olmuş, minimal ve sade bir şekilde nasıl şık olunurun en güzel cevabı...

    ReplyDelete