Tuesday, November 6, 2012

Istanbul Design Biennial

Sevdiğim bir yere veya şehre her gidişimde gitmeden önce mutlaka yapılacaklar listesi oluştururum. Nerde ne var, yeni açılan mekanlar, nerede ne yer ne içerim gibisinden bir sürü başlık... Rezervasyonlar yapılır, ajandalara yazılır çizilir... İstanbul da bu süreçten nasibini fazlasıyla aldı tabi ki. Bir günümüzün yarıdan fazlasını tamamen çok merak ettiğim bienale ve etkinlik kapsamında düzenlenen design walk a ayırdık. Sabahtan düştük Fener ve Balat yollarına. İstanbul yine sürprizler hazırlamıştı bana ve her seferinde beni şaşırtmayı en güzel şekilde başarıyordu. Bu zamana kadar bir türlü gitmeye fırsat bulamadığım Fener Rum Lisesi hem iç hem de dış mimarisiyle şüphesiz İstanbul'un en önemli mimari eserleri arasında olmayı hak ediyor. Bienal ise çarpık kentleşmeden, tüketim çılgınlığından tutun da modaya kadar uzanan geniş kapsamlı eserlere ev sahipliği yapıyor. Vaktiniz varsa bu etkinliği kaçırmamanızı öneririm. Anlayacağınız  İstanbul yapmıstı yapacağını ve beni bir kez daha kendisine aşık etmeyi başardı.

Before I travel to the places I love or cities, I always make a to do list. Recent restaurants, where we can eat or drink, where we can visit and so on... Making reservations, keeping agenda... So, of couse İstanbul was one of them. We spent almost all day, till the evening, for the Biennial and the design walks around conducted by İKSV. So we went on our way to Fener and Balat early in the morning. It is started from Has Museum and ended around Fener. Again İstanbul was waiting for me with her surprises and manage to do it really well each time. Fener Greek High School was one of the places that I always wished to visit but couldn't. But this time I was so lucky that I was able to see its both inside and outside of this magnificent architecture  and without a doubt it deserves to be the one of the most imressive building of İstanbul. Then Biennial has a wide content emphasis on irregular urbanization and over consumption to the fashion... If you have time, you should definitely go and visit. 









Had a quick lunch at the Istanbul Modern's restaurant before visiting the Biennia



Some captures from Biennial 







End of the day, dinner at 8 Restaurant


Zara knit / Hunter boots / American Apparel socks 
Photos by JB






















34 comments:

  1. kazağın botlarla uyumuna bayıldım ki <3

    ReplyDelete
  2. geldin ve beni gormedin. kalbim kirik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Askiimmm inan hic vakit bulamadim ya o butun bulusmalar ise inan son dakika oldu hep sevgilimi cok ozlemistim butun vaktimi onunla gecirmek istedim o yuzden bebegim ama bunu telafi edicem soz <333

      Delete
    2. ama ama beni de görmedi rüya birdaha ki gelişinde yine hep beraber bulsuurz :)

      Delete
    3. PLEASEEEEEEEEEEE aaa valla uzgunum ya :(

      Delete
  3. ama yine de sana olan askimdan birsey kaybetmedim :)

    ReplyDelete
  4. saatinize bayıldım. casio mu bu saat? bu aralar çok sık görür oldum. marka modelini sakıncası yoksa söyleyebilir misiniz?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok tesekkurler ! Tabiiki bir sakincasi yok saatim casio a165

      Delete
  5. ama ama :) bayıldım ben outfıtıne bıenalıne ...ve o ucaklı fotoların hepsıne :)

    ReplyDelete
  6. Elimizin altında ya butun bu guzellikler hep erteliyorum o yuzden, gidicem gidicem diye diye haftalar gecti ve bienal icin hala bir adım atmıs degilim. Vakit gecmeden postunla birlikte gaza geldim fındık suratlı!:) Fotolarda JB'nin parmagı oldugu nasıl da belli bu arada:)
    O coraplardan bende de var, en kısa zamanda giyilsinnn! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hep oyle olur zaten kendi ulkemizi kesfetmeden diger yerlerin pesindeyiz hep nasil olsa kolay ulasiriz diye.. En kisa zamanda git bienale sende guzel fotograflar cek bize heaa o coraplari gitmeyi de unutma :p

      Delete
  7. bide o güzelliklerin kıymetini bilen bi millet olsak var ya türkiye en az bu kadar daha turistik bi ülke olurdu, hatta buraya gelen yerleşir geri dönmezdi! paristeki köprüler kaldırımlar aklıma geldikce deliriyorum ben. elin adamı kıytırık köprüsünü bile bi sanat eseri gibi korumus kollamış..
    tabi bu serzenişlerim sana degil beybi, sen ki o pufur pufur kazagınla hunterını cekmissin üstüne, saclarını savurmuşsun rüzgara karşı, bişey diyememki sana ben <33333 öperim öperim severim anca :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minikkuşum ne güzel demişsin kesinlikle katılıyorum şimdi o mahalleleri bir bir yıkacaklar ve hiç içim el vermiyor :( Bende seni öperim oohh misss <333

      Delete
  8. corap ve bot ikilisini cok sevdim cok yakismis cnm:) yine cok guzel fotograflar fener rum lisesi ne guzelmis gercekten!

    ReplyDelete
  9. Sade bir orgu elbise hunterlar la super olmus. Itiraf ediyorum *Eller havada* bende buralari gezmedim, henuz, ki mutlaka gezmem gerek.
    Istanbul tam bir hazine, aslinda o kadar cok guzel sey var ki, Minikkus@un dediklerine katilmamak zor.

    xxx

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesinlikle gezinilesi her sokağında ayrı ayrı dolaşılınası yerler buralar... Çok teşekkürler <333

      Delete
  10. dün afişi görünce naapsam gitsem mi nasıl ki acaba diye düşünürken bu post çok iyi geldi:) kapanmasına epey var sanırım. mutlaka bende gidicem.

    ReplyDelete
  11. Amazing outfit ! So inspirational and chic !
    Would u like to follow each other ?

    xoxo

    ReplyDelete
  12. Yine cok guzelsin Ezgi!!!! Fotograflarsa buyuleyici Istanbul'da kesfedilmemis daha nice guzellikler vardir kesinlikle..

    ReplyDelete
  13. Ezgi guzelim ! Nefis kareler.. sen de oyle.. (Masallah o guzel gozlerine) Istanbul'u boyle keyifli gezmeni ve sanat pesinde kosmani cok seviyorum... Geldigin icin cok tesekkur ederim ! Iyiki gorusme firsati da bulduk.. Bunun icin daha da cok tesekkur ederim... Bir sonraki bulusmayi iple cekiyorum ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Luluuuumm çok teşekkür ederiimm 5 dakika bile olsa seni görmek mükemmeldii bir dahaki sefere bütün kızlar toplandık tadında bir buluşma yapalım çook öpüyorum alpicoyu ve seni <333

      Delete
  14. Ezgicim, resimlerini cok sevdim, hele ucakla yakaladigin kareler cok hosuma gitti. O elbisenin ustundeki bogaz ve Istanbul sanirim, baya ilginc eserler var gibi gozukuyor. Tatil icin gitmek istiyorum Istanbula, bir suru bol vakit istiyorum, herseyi gormek, yemek, sizleri gormek anlatmak istiyorum : ) Hunterla kirmizi cizgili corap dokunusunu da cok sevdim bu arada, fistigim : )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tatlıımm çok teşekkür ederiim. Bizde seni görmek istiyoruz artık en kısa zamanda<333

      Delete
  15. Kendinden bir şey kattığın her şey iki kere daha güzel gözüküyor benim gözüme :) Bu şehire senin karelerinle bir kez daha aşık olabilirim misal, içinde yaşadığım yeri bir kez daha keşfedebilirim. Daha önce hiç gitmediğim yerlerin heyecanını bu postlarda yaşıyor ben de tek tek notlar alıyorum aşkım.
    Triko elbise ile hunter birlikteliği çizgili çoraplarla ancak bu kadar özgün, eğlenceli, stil sahibi renklendirilebilirdi bebeğim, öpüyorum kocaman! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bende seni çok çok öptüm ve çok çok teşekkür ettim aşkım <333

      Delete
  16. dumduz bır outfıt bıle sende harıka duruyor tasıyorsun ıste habul et :)

    ReplyDelete