Tuesday, September 4, 2012

Pisa

Eylul geldi catti, ilk haftasini bitirecegiz bile ama sanirim eylul sonuna kadar ben hala sizlere yazlik outfitlerle postlar yapiyor olacagim. Acikcasi benim icin hic sorun yok sortlari jeanlere tercih edenlerdenim . Neyse sonbahar yaz kis ilkbahar demeden ben gezime devam ediyor ve simdi ilk sirada sizlere Pisa'dan bahsediyorum.Italya'nin en onemli sembollerinden biri haline gelmis, kucuk bir sehir olan Pisa icin sabahin cok erken saatlerinde havaalani yollarina dustuk. Fotograflardan goreceginiz uzere uykusuzlugun vermis oldugu hafif bir dagilmislik soz konusu. Aslinda Pisa hakkinda pek bahsedecekte bir sey yok diyebilirim ve sanirim hissettiklerimi en iyi bir meteforla aciklayabilirim; FAST FOOD. Eger tatil anlayisiniz bir sehirde bikac gece gecirip o sehrin havasini suyunu azicik da olsa hissetmekse Pisa onlardan biri degil. Her bir kosesinde turist goreceginiz mumkun oldugunca erkenden ziyaret etmeniz gereken ve ardindan da hemen baska bir sehire (mesela Siena gibi:) kacacaginiz bir yer bana gore Pisa. Biz de bunu dusunup hem sicak hemde kalabalik turist kafileleri bastirmadan gezimizi yapip, fotograflarimizi cekip, sehirde biraz tur atip, oglen yemegimizi yedikten sonra ayrildik. Hic bir sey yok dediysem sakin yanlis anlamayin cok sevdim Pisa'yi ozellikle guzel mimarili katedrallerini. Ve herkese gidip gormesini kesinlikle tavsiye ediyorum ama sizi bekleyen daha guzel yerler varken fazla da vakit harcamayin derim ;) .  Bir sonraki post asik oldugum sehir Siena'dan takipte kalin besinci kat misafirleri ;)

Well, it's already September and I think I'll still be posting summer outfits till the end of this month. But for sure there is no problem for me at all, I always prefer shorts than jeans. Anyway no matter which season it is,  I'm gonna continue my travel-outfit posts and now I wanna talk about Pisa and the leaning tower.  Even though it's one of the most important symbols of Italy, it's pretty small city. So except tower and beautiful cathedrals, there is not that much of to talk because if you want to stay in a city for a couple of days and feel the soul of that place, for me Pisa is not one of them. If I use a metaphor for pisa I would say FAST FOOD. I think those are the best words to tell my observation. But still don't think that I didn't like also I highly recommend you to go see this beautiful place. But don't spend too much time while there are lots of beautiful places are waiting for you.  I believe all these tourists are  too much for a small city like this. So if you don't want to visit this city with lots of people, as we did, go there early in the morning and then after you do almost everything in there escape to another city like Siena :) Next post will be about Siena so stay tuned 5th floor guests ;)












OUTFIT

Mudo dress
Burberry bag
Benetton sandals 

Photos by JB 

24 comments:

  1. bızde pısayı ole gezmıstık kuzum holeyyyyy artık mudonun her urununu nasıl alacagımızı bılıorsun enıste:)

    ReplyDelete
  2. her giden aynı şeyi söylüyor:) gidersek yarım gün kalınması gerektiği anlaşıldı :)) elbise çok güzel, her genç kızın gardrobunda çizgili bir parça olmalı zaten dimi :) buda güzel bir seçenek:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesinlikle ;) Elbise ise beni her yolculukta her canimin bisey giymek istemedgi gunlerde rahatligiyla beni buyuk buyuk dertlerden kurtariyor :))

      Delete
  3. Supersin, sen baya erken gitmişssin anlasılan baya bi bos. Ogleden sonraya kalsaydın muhtemelen her yer meshur kule pozu verenlerle dolu olurdu :))
    İtalya'ya gittiğimde bi arkadasım demişti ki "Aman ne var yaa Pisa'da, gitmeyin boşver"
    Tabii ki de bu diyalogdan sonra kendisiyle gorusmeyi kestim:))

    Cok yakısmıs elbise sana, cok begendim. Dondugun poz harika!

    (amma da yazmısım)

    :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaaa hic deme eller ayaklar poz veriyordu insanlarin yerine :p Gitmeyin bosver asla diyemem ama fazla vakit harcamayin derim yazdigim gibi :P Cok tesekkur ederim ve ayrica uzun yorumlari baska bi seviyorum <33

      Delete
  4. Yanında kitap okuyan amcalı fotografın harika! :)

    ReplyDelete
  5. sondan bir önceki fotoğrafını kartopstal yapsak baya tutar he :)

    ReplyDelete
  6. biz italya seyahatimizde roma'dan sonra floransa ve sienaya ugamistik pisayi es gecmistik venedige gidecektik vaktimizi harcamayalim diye, resimlerini gordukten sonra umarim bidahaki sefere diyorum:) sienaya bende bayilmistim inanilmaz etkilenmistim ordan hatta en cok etkileyen yer oldu beni:) o yuzden siena postunu merakla bekliyorum bir de senin gozunden gormek guzel olur:) ayrica elbisede cok yakismis;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siena kesinlikle bu zamana kadar gordugum en buyulu yerdi. Ozaman cok tesekkur eder, beklemede kalin derim <3

      Delete
  7. haha ben diyecektim esra yazmıs bile:) en beğendiğimiz sehir sienna oldu. mutlaka konaklamalı gidip iyice tadını cıkarmak için tekrar gitmek istiyoruz sennaya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aynen benim de en sevdigim sehir siena oldu inanilmaz buyuleyici bi yerdi bizde bunu tahmin ettigimizden 3 gun kaldik ama bende kesinlikle tekrar gidecegimden eminim en azindan at yarislari icin ;)

      Delete
  8. Esgiii biraz daha az şahane fotoğraflar çekmeniz mümkün mü acebaaa,her postunda dibim düşüyor da :))

    ReplyDelete
  9. yayyy cok cok cok guzel bu post iste <333 o donen etegi yerim :) pisa'yi cok cok iyi ozetlemissin, tiklim tiklimdi ben gittigimde! resimlerde pisa'yi degil insanlari itiyormusum gibi duruyor hoho :)))

    fashiononboard.net

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahah sagol bebegim gormek istiyorum o fotograflari ;p

      Delete
  10. Tatlım bu postlarda görsel perfection kadar rehberlikten de müthiş bir keyif duyuyorum ben :) Ekim’de İtalya yolcusu olarak satır satır not alıyorum desem yeridir.Ben uykudan dağılmış bir Ezgi değil, her daim pırıl pırıl bir hayat dolu bir kız gördüm karelerde. Etrafında döndüğün kare özellikle epik olmuş baby :) kocaman öpüyor next post’a ışınlanıyorum ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok tesekkur ederim tatlim <333 Ne mutlu bana size rehberlik edebildiysem :)

      Delete
  11. Elbiseni cok begendim, cok yakismis, topuzla kullanman da daha zerafet katmis. Ben de kac senedir burada yasiyorum, bir merak edip gitmedim Pisa'ya, fast food benzetmesi cok yerinde olmus, bu durumda bir lezzetli hamburger yemeliyim bir ara ; )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bencede gidip o hamburgerin tadina bak ama fazla da uzatma :p saka bi yana mutlaka git ama sadece gorulmesi gereken bi yer oldugundan. Cok optum tatlim butun yorumlarin icin cok tesekkurler zevkle okuyorum hepsini..

      Delete